Je bekijkt nu Tips voor wanneer je alleen bent met je pasgeboren baby

Tips voor wanneer je alleen bent met je pasgeboren baby

Het kan een eng gevoel zijn om alleen te zijn met je pasgeboren baby en zelfs eenvoudige dingen als douchen en aankleden kunnen enorme hindernissen lijken als je baby huilt en er niemand in de buurt is om je te ondersteunen.

Hoe beter je je hierop voorbereidt, hoe beter en zekerder je jezelf zal voelen. Dat lijkt simpelweg gezond verstand, helaas laat je gezonde verstand je nog wel eens in de steek zo zonder slaap vlak na de bevalling.

We kunnen elke uitdaging beter aan als we geen honger hebben. Maak de avond ervoor iets voor de lunch van de volgende dag. Iets wat je zo nodig met één hand kunt pakken en eten. Zorg ervoor dat er snacks in de buurt zijn, vooral als je borstvoeding geeft. Je moet ervoor zorgen dat je bloedsuikers niet in een keer verlagen en houd je vochtinname goed in de gaten.

Het kan een beetje ontmoedigend zijn om nog laat op de dag in je kamerjas of huispak rond te lopen. Je kleine baby geeft je misschien geen tijd om te douchen en je aan te kleden, voortdurend eten geven en vastgehouden willen worden kunnen ervoor zorgen dat je nog niet gedoucht hebt. Terwijl dit allemaal heel normaal is terwijl uw baby zich aan het voeden is, kan het je een lui gevoel geven. Denk eraan om de avond ervoor de kleren klaar te leggen en je routine van een ochtenddouche te veranderen in een avonddouche als je partner wel thuis is. In de ochtend hoeft je alleen maar heel snel de kleren aan te trekken en je bent enigszins voorbereid op de dag.

Probeer een goede draagzak te kopen, er zijn veel verschillende. Als je eenmaal een comfortabele model hebt gevonden, kan je jouw baby dragen terwijl je andere dingen in huis doet.

Als je het gevoel hebt dat je een beetje gek wordt, ga dan naar buiten. Frisse lucht helpt altijd en de baby vindt het ook leuk.

Als niets je baby lijkt te kalmeren probeer dan eens huid op huid, dat werkt niet alleen direct na de geboorte.

Maak je vooral niet te druk, je bent echt niet de enige die soms overmant wordt door de emoties: