Je bekijkt nu Zwangerschapkalenders

Zwangerschapkalenders

Zwanger zijn is natuurlijk een van de spannendste dingen die je maar kan overkomen. Als je eenmaal weet dat je zwanger bent, wil je de ontwikkeling van je baby zo nauwgezet mogelijk volgen. Er groeit echter niet alleen wat in jouw buik, ook jouw eigen lichaam maakt enorme veranderingen door. Een zwangerschapskalender kan je helpen de ontwikkelingen van je kindje en je eigen lichaam zo goed mogelijk te volgen. Zo kan je jezelf misschien een beetje voorbereiden op wat je te wachten staat.

Wil je weten wanneer je de eerste schop van je baby kunt voelen of wanneer je de eerste echo krijgt? Met zogenaamde zwangerschapskalenders kan je meer te weten komen over wat er elke week van je zwangerschap met jou en je toekomstige baby kan gebeuren; elk van hen brengt nieuwe ontwikkelingen en mijlpalen met zich mee wanneer je in verwachting bent. Jouw baby verandert van dag tot dag en je lichaam verandert net zo hard. In deze handige zwangerschapskalenders lees je bijvoorbeeld hoe groot je kindje elke week van de zwangerschap ongeveer is gegroeid.

Of je nu voor de eerste keer mama bent of een trotse moeder van drie of meer, deze wekelijkse gidsen geven elke week nuttige adviezen, informatie en onderwerpen om over na te denken.

In de eerste weken van de zwangerschap realiseer je je misschien niet eens dat je in verwachting bent, maar er zijn veel veranderingen in je lichaam. In de eerste week van de zwangerschap wordt het geslacht van je baby bijvoorbeeld al bepaald en beginnen de hersenen zich te vormen, terwijl in de zesde week van de zwangerschap het hart van je baby klopt. En Als je 8 weken zwanger bent, groeit je kindje ongeveer een millimeter per dag!

Aan het einde van je eerste trimester (week 12) krijg je een glimp te zien van je kleintje op je eerste echo, en je volgende scan gebeurt als je ongeveer 20 weken zwanger bent. Als je 27 weken zwanger bent, ga je het laatste trimester in. Het is een goed idee om je ziekenhuistas in 35 weken in te pakken en na 38 weken is je baby volgroeid en klaar om geboren te worden. Het enige wat je nu nog moet doen is het wachtspel spelen voor je nieuwe baby.